Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

1 εκατομμύριο Κρυπτοχριαστιανοί με Ελληνορθόδοξη συνείδηση, στον Πόντο!

1 εκατομμύριο Κρυπτοχριαστιανοί με Ελληνορθόδοξη συνείδηση, στον Πόντο!

image
Πλήρη στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς, οι Ελληνόφωνοι και οι Τουρκόφωνοι Μουσουλμάνοι Κρυπτοχριστιανοί, που έχουν Ελληνική συνείδηση, στον Πόντο, υπερβαίνουν το 1.000.000.
Έχουν τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, την Ελληνική λαϊκή παράδοση, κρυφές πρόχειρες Ορθόδοξες εκκλησιές, τον Ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα, καθημερινά στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν την Ποντιακή ντοπιολαλιά, έχουν την ίδια μουσική, τον χορό και τα ίδια τραγούδια με τους αδελφούς τους, που κατοικούν στην Ελλάδα και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Στο Ισκεντερλί, το Αλεξανδρινό, την Σαμψούντα , την Αμισό, κατοικούν Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι, αμιγώς χωρίς προσμίξεις μʼ άλλους πληθυσμούς.

Ακόμη και σήμερα κατοικούν Τσαρκαλήδες στην Μπάφρα, στην Σαμψούντα, στην Τοκάτη, στο Ερζερούμ και στην Θεοδοσούπολη. Οι Τσαρκαλήδες είναι οι Πόντιοι που τον 17ο αιώνα αναγκάσθηκαν από τους Τούρκους να μιλούν την Τουρκική γλώσσα.
Το 1829 ίδρυσαν στην περιοχή της Τσάλκας, κοντά στην Τυφλίδα της Γεωργίας, 43 Ελληνικά χωριά!
Είναι οι Τουρκόφωνοι Χριστιανοί, που το 1974 ζητούσαν την άδεια από την Σοβιετική Ένωση, να έλθουν και να πολεμήσουν τους Τούρκους. που είχαν εισβάλει στην Κύπρο!

Σήμερα στον Πόντο οι Ελληνόφωνοι τονίζουν δημόσια:
«Εμείς είμαστε Ρούμτσοι, Έλληνες σαν εσάς»
Διευκρινίζουν ότι δεν είναι Τούρκοι, αν και Μουσουλμάνοι, αλλά Έλληνες γηγενείς. Αρκετοί μάλιστα λένε:
«Δεν είμαστε Χριστιανοί, μα ούτε και Μουσουλμάνοι. Ευρισκόμαστε πάνω σε μια γέφυρα με κομμένες τις άκρες της. Αν και Έλληνες, δεν έχουμε καμιά επαφή με τους Χριστιανούς, γιατί τα αδέλφια μας έφυγαν, ενώ με τους Τούρκους δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση»
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια επιθετική εξωτερική πολιτική!
Την στιγμή που η Τουρκία φωνάζει για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης και για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, εμείς ξεχνούμε την ύπαρξη των σκλαβωμένων και ξεχασμένων αδελφών μας, στην Τουρκία.
1.500.000 Ελληνόφωνοι και Τουρκόφωνοι Μουσουλμάνοι καιΚρυπτοχριστιανοί, προσμένουν ένα χαμόγελο από την Μάνα Ελλάδα και λίγο ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου